Bestel nog makkelijker door productcodes in te geven:

Artikel(en) succesvol toegevoegd!

Toevoegen

Over ECOBOS

 

Over ons

Ecobos verkoopt producten van gerecycleerde, natuurlijke en milieuvriendelijke materialen.

Duurzame producten: het verhaal van Ecobos

Je kan bij Ecobos terecht voor duurzame producten, waarmee je in de eerste plaats natuur én mens een handje helpt.

Het spreekwoordelijke zaadje werd echter al jaren geleden gepland.

In de jaren 80, om precies te zijn. Als 16-jarige scholier wilde ik meer doen voor het milieu. Elke actie die je zelf onderneemt brengt namelijk een kettingreactie in gang. Al is het maar een kiezeltje in de rivier.

Maar het waren andere tijden. We hadden nog nooit gehoord van klimaatjongeren. De klassieke bazaars van toen boden dan ook geen soelaas. Daarom fietste ik op zaterdagochtend naar de Oxfam-Wereldwinkel in het centrum van Heist-op-den-Berg. Daar kon ik gerecycleerd papier inslaan. Daar bleef het een tijdje bij. Wist ik veel dat er nog veel meer duurzame producten bestonden. Ja hoor, toen al.

Mijn aha-erlebnis kwam in 1996, op een milieufestival in Duitsland. Ik was er als vrijwilliger. Er stond een mooi aanbod aan gerecycleerde papierwaren: schriften, cursusblokken en mappen. Ik vond dat dit ook bij ons te krijgen moest zijn. En liefst nog veel meer duurzame producten. Een wist-je-datje: dit Duitse merk maakt vandaag nog steeds deel uit van ons assortiment.

Krantenartikel: eerste winkel met gerecycleerde hebbedingetjes

Ik verzamelde 100.000 Belgische Frank en startte met Ecobos.

Het begon echter klein. Een winkeltje van 12 vierkante meter in de garage van mijn broer en schoonzus. Het aanbod aan milieuvriendelijke producten was echter al van bij de start uitgebreid, met meer dan 200 artikelen. Mijn bedrijfje heette toen nog Pangaea, trouwens.

Na twee jaar werd de garage te klein. Ik verkaste naar Herentals, richting een oud fabrieksgebouw. In 2002 kwamen we terecht op onze huidige, ecologische locatie in Heist-op-den-Berg. Ons assortiment groeide verder en verder, tot liefst 5.000 producten van talrijke milieuvriendelijke merken. Steevast gemaakt met respect voor zowel milieu als mens.

Samen met jou zetten we je engagement voor de natuur in de verf.

Ben je als bedrijf, organisatie of overheidsinstantie op zoek naar ecologische artikelen? Dan staan we je graag bij. Voor zowel promotiemateriaal, kantoorartikelen en papierwaren hebben we alternatieve, duurzame producten. Zonder te moeten inboeten op de kwaliteit ervan. En er zitten ook tal van leuke en originele zaken tussen.

Ons aanbod aan de meest duurzame producten is vandaag erg uitgebreid. Op deze manier kan je op allerlei manieren een steentje bijdragen aan de natuur:

 • Wenskaarten,
 • (brief)papier, cursusblokken en schriften,
 • enveloppen en etiketten,
 • mappen,
 • kaftpapier, geschenkpapier en knutselpapier,
 • potloden en gommen,
 • slijpers en latten,
 • bal- en vulpennen, inclusief vullingen en inkt,
 • andere bureauaccessoires,
 • zakken en tassen,
 • ecologische cadeaus zoals houten speelgoed.

Bovendien kunnen we de meeste milieuvriendelijke producten voor je personaliseren. Wil je het logo van je gemeente op totebags? Geef je graag potloden met je slogan aan potentiële klanten? Of ben je zoek naar een ecologische trofee voor je werknemer van de maand? Contacteer ons voor een offerte op maat. Alles is ook beschikbaar in kleine aantallen.

Iedereen kan echter beweren dat ze duurzame producten verkopen.

Daarom doen we het bij Ecobos anders. Voordat een product van één van de duurzame merken in ons assortiment komt, moet deze aan strenge criteria voldoen. Om te beginnen moet alles natuurlijk met respect voor de natuur gemaakt worden. Labels en logo’s zijn daarbij een cruciale garantie. Bij ons zijn de meeste milieuvriendelijke producten dan ook uitdrukkelijk goedgekeurd door één of meerdere toonaangevende organisaties. Denk maar aan FSC, PEFC, Fairtrade, GOTS, Der Blauer Engels, Groene knoop en het WWF.

Maar daar houdt het niet op. Net zo belangrijk als de impact op het milieu zijn de werkomstandigheden, bij de productie van de duurzame producten. Bij Ecobos weet je dat alles in gezonde én veilige omstandigheden is gemaakt. Arbeiders worden niet uitgebuit en krijgen een eerlijke prijs voor hun werk.

Op deze manier weten we perfect de afkomst van de producten. Bovendien wordt bijna alles In Europa gemaakt. Zo beperken we de uitstoot bij het transport. Houtproducten laten we maken van lokale houtsoorten uit Tsjechië, Slowakije en Polen. De gerecycleerde papier- en schrijfwaren komen voornamelijk uit de Benelux, Duitsland en Italië. Bovendien wordt alles rechtstreeks vanuit de fabrikant aan ons geleverd. En alles kan op het einde van de rit volledig gerecycleerd worden. Zo krijgen de duurzame materialen ook later een extra leven.

Onze vier kernwaarden vind je trouwens terug in ons logo. Kijk maar even naar de kleurrijke pictogrammen onderaan. Deze staan voor milieuvriendelijk, gerecycleerd, duurzaam en sociaal.

Ecobos-official-logo

Zelf zijn we ook lid van The Shift.

The Shift wil de duurzame ontwikkeling in zowel Noord als Zuid verder een duwtje in de rug geven. Samen met hen gaan we richting duurzame en eerlijke handel, overal ter wereld.

Het begon met enkele cursusblokken in de Wereldwinkel. En het leidde tot de verkoop van duizenden ecologische artikelen. Maar het werk is nog niet af. Samen met jou willen we ook de komende jaren nog een pak stenen in de rivier verleggen.

Neem vandaag nog een kijkje in onze webshop, met personaliseerbare duurzame producten.

Ecobos: good for you and nature too!